Letve

Drvene letve imaju vema raznoliku upotrebu u građevinskoj, stolarskoj i industriji nameštaja. Za građevinsku industriju letve se prevashodno izrađuju od četinarskog drveta jelke i smrče. Letve od belog i crnog bora se veoma retko koriste zbog svoje velike težine i smole.

 

Krovna konstrukcija i proces izrade zidova i podova zahtevaju upotrebu letve od četinarskog drveta, kako kao osnovne komponente pri gradnji, tako i kao pomoćne komponente. Upotreba letve u građevinskoj industriji posebno je primetna kod izgradnje drvenih objekata gde letve imaju posebnu vezivnu ulogu unutar zidova.

 

U stolarskoj industriji koriste se letve i od četinarskog i od listopadnog drveta, zavisno da li se želi opremati enterijer ili eksterijer. U industriji nameštaja uglavnom se koriste letve od lišćarskog drveta, koje prethodno moraju biti prosušene zavisno daljoj obradi.

 

Drvene letve imaju demenzije 3cm x 5cm i dužinu od 1 do 4 metra, pa u jednom kubnom metru bude 667metara letve. Obično se vezuju i pakuju u buntove od po 10 komada u buntu.

 

PODRINJE - Vuka Karadžića 39, Bajina Bašta - 064/27-23-912
Copyright 2019 by Denomax. All rights reserved.